Március - 2021
H K S C P S V
01 02 03 04 05 06
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

15 éves a tanszékünk - ALUMNI találkozó

Tanszékünk 1996-ban alakult Sulyok-Pap Márta vezetésével, vagyis idén lettünk 15 évesek, amit egy nagy alumni-összejövetel keretében ünnepeltünk meg.

Ez alkalomból meghívtunk minden kedves volt hallgatónkat, aki 1996 után végzett a tanszékünkhöz kapcsolódó szakokon és/vagy szakirányokon.

A rendezvényt tanszékünk vezetője, Berlinger Edina nyitotta meg. Köszöntötte a részvevőket és általános képet adott a tanszék múltjáról és jelenéről.

Száz János, korábbi tanszékvezetőnk sztochasztikus kamatlábak mellett devizaopciókat értékelt, majd ezt követően bemutatta, honnan indult el a tanszék, kik voltak az alapító tagok és mi történt az elmúlt 15 évben.

Az előadás összefoglaló vázlata.A 15 év alatt sokat változott képzési rendszerünk, kísérletet teszünk arra, hogy átlátható struktúrába rendezzük azt. Ezért arra kérjük minden egykori hallgatónkat, hogy ellenőrizze le ezt a táblázatot és ha saját szak-, illetve szakirányánál hibát lát, javítsa azt.
Medvegyev Péter hosszú évek óta tanítja szakirányos hallgatóinkat a matematikai pénzügyek rejtelmeire. Csütörtökön arról tartott előadást, hogy hogyan fejlődött a matematika és a többi tudomány, illetve milyen korlátai vannak a megismerésnek.Az este meglepetés-előadója Domokos Gábor volt, aki a Gömböc egyik feltalálója és megalkotója volt. Előadásában elmesélte a Gömböc történetét, ebben kitért Vladimir Arnold orosz matematikus szerepére, illetve arra is, hogy hogyan kapcsolódik a Gömböc és a pénzügyi válsághoz és Király Júlia személyéhez.
Sok-sok éven keresztül, minden pénteken reggel 8 órakor Király Júlia a kockázatok azonosításáról, méréséről és kezeléséről tartott előadást tanszékünk hallgatói számára. Most ismét előkerültek a régi előadások diái és sorra vettük, hogy mit tanultunk az egyes években, hogy hogyan változott az idők során a kockázatkezelés szemlélete és módszertana. A kronológikus áttekintést követően azt az optimista üzenetet kaptuk, hogy a világgazdaság jelenlegi turbulenciái idővel talán majd elvezetnek a stabil egyensúlyi helyzethez – hasonlatosan ahhoz, ahogyan a Gömböc visszatalál az egyensúlyhoz.

Ez a rendezvény egy fontos lépés volt annak érdekében, hogy életteli szakmai és személyes kapcsolatot tartsunk fenn a nálunk végzett hallgatókkal és az itt oktató kollégákkal. A jövőben is érdemes lesz figyelemmel kísérni a tanszéki honlapot és a tanszék Facebook-oldalát, mert itt hirdetjük szakmai rendezvényeinket és nyilvános előadásainkat; hamarosan megjelenik a könyv- és folyóiratcikk-ajánlónk; illetve folyamatosan közzé tesszük az aktuális pályázatokat és állásajánlatokat. Fontosabb események esetén közvetlenül a regisztrációnál megadott email-címekre is küldünk majd meghívót.


Szeretnénk felhívni a figyelmeteket a Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék Alapítványára, melyet 2010-ben Száz János és Zsembery Levente hozott létre. Az alapítvány célja a szakmai közösség összetartása illetve a tanszék oktatási és kutatási munkájának támogatása.
Kérjük, hogy amennyiben egyetértetek az alapítvány célkitűzéseivel és lehetőségetek engedi, támogassátok az alapítványt és ezen keresztül a tanszéket (= a közösséget + az intézményt + a kultúrát).

Résztvevőink visszajelzései

"Nagyon jól szervezett volt, találkoztam olyan csoporttársammal, akivel utoljára a diplomaosztón láttuk egymást."

"Egyébként a maga nemében mindegyik előadás nagyon jó volt, a tiéd általános képet adott a Tanszék múltjáról, jelenéről, Száz Jánosé a képzés változását hangsúlyozta, Medvegyev Péteré a társadalmi folyamatok bonyolultságát csomagolta be, a Gömböcös egy fantasztikus sztori volt, amit Király Júlia kronológikus bemutatója zárt, útravalóul adva, hogy még mindig keresi a világgazdaság a stabil egyensúlyi pontot. Jó volt újra előadást hallgatni, főként, hogy hazahoztam mindegyikből egy kis szeletet."

"Szeretném megköszönni nektek a szervezést, én nagyon jól éreztem magam. Jó volt visszamenni az egyetemre és sok mindenkivel újra találkozni. Szerintem nagyon jól megszerveztétek, és ezt nem csak én gondoltam így. Remélem, máskor is lesz hasonló."

"Szeretném megköszönni a többiek nevében is, hogy összehoztátok ezt az találkozót! Nagyon tetszett és jó volt látni a többieket!
Várjuk a következőt!"

"Sajnos nem tudtam elmenni csütörtökön :(( A kollégák nagyon jókat meséltek az eseményről. Nagyon ügyesen megszerveztétek."

"Szerintem nagyon jól sikerült a rendezvény, gratulálok mindenkinek, Ildinek külön köszönet, hogy folyamatosan tartotta a frontot, ahol éppen kellett!"

"Nagyon jól éreztük magunkat. Örömteli volt találkozni régi évfolyamtársainkkal, tanárainkkal. A megjelentek létszáma is arról árulkodik, hogy van igény az ilyen jellegű találkozókra. Remélem, hogy minden évben összejön majd egy ilyen este."

Utolsó frissítés: 2019.03.11.