Március - 2021
H K S C P S V
01 02 03 04 05 06
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Kedves volt Hallgatónk!

Tanszékünk 1996-ban alakult Sulyok-Pap Márta vezetésével. 2011-ben, amikor "15 évesek lettünk", egy nagy alumni rendezvény keretében ünnepeltük ezt meg. Ezzel elindítottuk azt a hagyományunkat, hogy rendszesen alumni találkozót szervezünk, ahova meghívjuk egykori hallgatóinkat és munkatársainkat.
PÉNZÜGY
ALUMNI TALÁLKOZÓ 2018
2018. október 12

Kedves volt, jelenlegi (és remélhetőleg jövőbeli) Hallgatónk!

Nagy szeretettel meghívunk minden Pénzügy és Számvitel, Pénzügy és Biztosítási és Pénzügymatematika szakos hallgatónkat az ALUMNI találkozónkra, ahol Farkas Ádám, egyetemünk oktatója és egyben az Európai Bankfelügyeleti Hatóság (European Banking Authority) főigazgatója fog előadást tartani

„Nemfizető hitelek az európai bankrendszerben, adósságkonszolidáció” címmel.

Az előadás után lesz lehetőség kérdéseket feltenni és beszélgetni egymással, könyveket sorsolunk ki, majd a Kinizsi kollégiumban, az AfriCafé-ban folytatjuk, ahogy szoktuk.

Időpont: 2018. október 12. 18.00
Helyszín: Czuczor utcai új épület, II. emeleti nagyelőadó

Kérjük, regisztráljanak az eseményre itt: https://goo.gl/forms/fuaWgTM38rHizdCb2
A regisztrált helyeket 17:30-17:50-ig lehet elfoglalni, utána biztonsági okokból csak annyi nézőt engedhetünk be (regisztráció nélkül is), hogy mindenki le tudjon ülni.

Az előadást a Corvinus Lectures in Finance sorozat részeként hirdetjük meg, melyre szeretettel várjuk az MTA Pénzügytani Albizottságának tagjait és az EFFAS Alumni-t is.

Esemény a Facebook-on

A Pénzügy Alumni rendezvényt közösen szervezte a Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék és a Pénzügy Tanszék. A rendezvényt Dr. Zoltayné Dr. Paprika Zita, a Gazdálkodástudományi Kar dékána nyitotta meg. Farkas Ádám előadása bepillantást engedett az európai bankfelügyelet munkájába és aktuális dilemmáiba, különös tekintettel a nemfizető hitelek kezelésére és a bankrendszer kockázatára. A hallgatóság nagyon jó kérdéseket tett fel, könyveket sorsoltunk ki, végül pedig a Kinizsi utcai kollégiumban, az AfriCaféban folytattuk a beszélgetést Farkas Ádám társaságában.

Az előadás fóliái megtekinthetők itt.

Tanszékünk 1996-ban alakult Sulyok-Pap Márta vezetésével. 2011-ben, amikor "15 évesek lettünk", egy nagy alumni rendezvény keretében ünnepeltük ezt meg. Ezzel elindítottuk azt a hagyományunkat, hogy rendszesen alumni találkozót szervezünk, ahova meghívjuk egykori hallgatóinkat és munkatársainkat.

2011

Első alkalommal, 2011-ben a rendezvényünkre négy előadót hívtunk meg: Száz Jánost, Medvegyev Pétert, Király Júliát és Domokos Gábort. A találkozó sikerét igazolta, hogy hogy több mint 200-an voltak jelen és számos köszönetet kaptunk azért, hogy összehoztuk ezt a találkozót.

2012

Második alkalommal, a 2012-es találkozónkon a vállalati pénzügyek és a vállalatértékelés került fókuszba. Juhász Péter, Martin Hajdu György, Pál Árpád és Zsembery Levente panelbeszélgetés keretében osztotta meg velünk kedvenc értékelései eljárásait, tanulságos történeteit és a témához kapcsolódó aktualitásokat. A beszélgetés közben Aswath Damodaran, a nagysikerű könyv szerzője - amit tanszékünk számos tantárgy keretében oktat - jelentkezett élőben New Yorkból.

2013

A 2013-as találkozónkon díszvendégünk és előadónk idén Székely P. István (Directorate-General Economic and Financial Affairs, European Commission) tanszékünk címzetes egyetemi tanára volt, aki érdekeseket mesélt az európai válságkezelésről.

Általános információ

Első rendezvényünk egy fontos lépés volt annak érdekében, hogy életteli szakmai és személyes kapcsolatot tartsunk fenn a nálunk végzett hallgatókkal és az itt oktató kollégákkal. A jövőben is érdemes lesz figyelemmel kísérni a tanszéki honlapot és a tanszék Facebook-oldalát, mert itt hirdetjük szakmai rendezvényeinket és nyilvános előadásainkat; hamarosan megjelenik a könyv- és folyóiratcikk-ajánlónk; illetve folyamatosan közzé tesszük az aktuális pályázatokat és állásajánlatokat. Fontosabb események esetén közvetlenül a regisztrációnál megadott email-címekre is küldünk majd meghívót.

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket a Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék Alapítványára, melyet 2010-ben Száz János és Zsembery Levente hozott létre. Az alapítvány célja a szakmai közösség összetartása illetve a tanszék oktatási és kutatási munkájának támogatása.
Kérjük, hogy amennyiben egyetértetek az alapítvány célkitűzéseivel és lehetőségetek engedi, támogassátok az alapítványt és ezen keresztül a tanszéket (= a közösséget + az intézményt + a kultúrát).

Corvinus Lectures in Finance

Tanszékünk 2012. őszén elindított egy olyan eseménysorozatot, amely keretében előadásokat szervezünk a hallgatóink és minden érdeklődő számára. Szakértőket, cégvezetőket hívunk meg, hogy előadást tartsanak például egy-egy jelentős piaci eseményről vagy vállalati tranzakcióról, a tudományos kutatások újabb fejleményeiről.
Célunk:
1. Lehetőséget adni akadémiai és üzleti partnereinknek, hogy jól képzett, értő és érdeklődő közönség előtt adhassanak elő.
2. Lehetőséget adni volt hallgatóinknak (alumni) a találkozásra, az egyetemmel való kapcsolattartásra és szakmai továbbképzésre.
3. Lehetőséget adni jelenlegi hallgatóinknak arra, hogy látókörüket bővítsék és megismerjék a tudományterület legfrissebb fejleményeit.

További részletek

Utolsó frissítés: 2019.03.11.