Szeptember - 2018
H K S C P S V
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Kedves volt Hallgatónk!

Tanszékünk 1996-ban alakult Sulyok-Pap Márta vezetésével. 2011-ben, amikor "15 évesek lettünk", egy nagy alumni rendezvény keretében ünnepeltük ezt meg. Ezzel elindítottuk azt a hagyományunkat, hogy minden évben alumni találkozót szervezünk, ahova meghívjuk egykori hallgatóinkat és munkatársainkat.

A Corvinus BVP tanszéki Alumni idei évben már harmadik alkalommal kerül megrendezésre.
2013. október 4-én pénteken este 18 óratól várunk vissza benneteket egy találkozóra az egyetem IV-es előadótermébe.

Díszvendégünk és előadónk idén: Székely P. István (Directorate-General Economic and Financial Affairs, European Commission) tanszékünk címzetes egyetemi tanára, aki biztosan érdekeseket fog mesélni az európai válságkezelésről.

Program:
18 órától regisztráció a IV. előadó előtt.
18.30-18.45: Rövid köszöntő és képes beszámoló a tanszék legújabb projektjéről az új Pénzügyi Laboratóriumról.
18.45-19.00: Egy volt hallgatónk mesél arról, hogy mihez kezdett a pénzügyes diplomájával.
19 órától Székely P. István tart előadást "Gazdasági és pénzügyi válság Európában: okok és kiutak", utána válaszol a kérdésekre.
Ezután rendkívül értékes, angol nyelvű szakmai könyveket sorsolunk, majd együtt elmegyünk a Ráday utcába egy jó kis hangulatos beszélgetésre.

Ha egész pénteken el tudtok szabadulni (netán még csütörtökön is) és már vágytok egy kis szellemi felfrissülésre és akadémiai hangulatra, akkor gyertek el a kétnapos egészen fantasztikus nemzetközi konferenciánkra, ami egy olyan témáról szól, ami mindannyiunkat érdekel: a pénzügyi likviditás. Bővebben: http://liquidityconference.uni-corvinus.hu/. Még nem késő regisztrálni.

Szeretnénk most az ALUMNI adatbázisunkat is frissíteni, ezért megkérünk benneteket arra, hogy töltsétek ki rövid kérdőívünket: http://finance.uni-corvinus.hu/?alumni_kerdoiv

Kövessetek minket facebook-on is: https://www.facebook.com/events/148696215309634/

Írjátok be a találkozót a naptárba, pihenjetek sokat és legfőképpen: GYERTEK!!!

2011

Első alkalommal, 2011-ben a rendezvényünkre négy előadót hívtunk meg: Száz Jánost, Medvegyev Pétert, Király Júliát és Domokos Gábort. A találkozó sikerét igazolta, hogy hogy több mint 200-an voltak jelen és számos köszönetet kaptunk azért, hogy összehoztuk ezt a találkozót.

2012

Második alkalommal, a 2012-es találkozónkon a vállalati pénzügyek és a vállalatértékelés került fókuszba. Juhász Péter, Martin Hajdu György, Pál Árpád és Zsembery Levente panelbeszélgetés keretében osztotta meg velünk kedvenc értékelései eljárásait, tanulságos történeteit és a témához kapcsolódó aktualitásokat. A beszélgetés közben Aswath Damodaran, a nagysikerű könyv szerzője - amit tanszékünk számos tantárgy keretében oktat - jelentkezett élőben New Yorkból.

Általános információ

Első rendezvényünk egy fontos lépés volt annak érdekében, hogy életteli szakmai és személyes kapcsolatot tartsunk fenn a nálunk végzett hallgatókkal és az itt oktató kollégákkal. A jövőben is érdemes lesz figyelemmel kísérni a tanszéki honlapot és a tanszék Facebook-oldalát, mert itt hirdetjük szakmai rendezvényeinket és nyilvános előadásainkat; hamarosan megjelenik a könyv- és folyóiratcikk-ajánlónk; illetve folyamatosan közzé tesszük az aktuális pályázatokat és állásajánlatokat. Fontosabb események esetén közvetlenül a regisztrációnál megadott email-címekre is küldünk majd meghívót.

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket a Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék Alapítványára, melyet 2010-ben Száz János és Zsembery Levente hozott létre. Az alapítvány célja a szakmai közösség összetartása illetve a tanszék oktatási és kutatási munkájának támogatása.
Kérjük, hogy amennyiben egyetértetek az alapítvány célkitűzéseivel és lehetőségetek engedi, támogassátok az alapítványt és ezen keresztül a tanszéket (= a közösséget + az intézményt + a kultúrát).

Corvinus Lectures in Finance

Tanszékünk 2012. őszén elindított egy olyan eseménysorozatot, amely keretében előadásokat szervezünk a hallgatóink és minden érdeklődő számára. Szakértőket, cégvezetőket hívunk meg, hogy előadást tartsanak például egy-egy jelentős piaci eseményről vagy vállalati tranzakcióról, a tudományos kutatások újabb fejleményeiről.
Célunk:
1. Lehetőséget adni akadémiai és üzleti partnereinknek, hogy jól képzett, értő és érdeklődő közönség előtt adhassanak elő.
2. Lehetőséget adni volt hallgatóinknak (alumni) a találkozásra, az egyetemmel való kapcsolattartásra és szakmai továbbképzésre.
3. Lehetőséget adni jelenlegi hallgatóinknak arra, hogy látókörüket bővítsék és megismerjék a tudományterület legfrissebb fejleményeit.

További részletek

Utolsó frissítés: 2018.10.10.